Menü Bezárás

Értékbecslés

Vállakozásunk fő tevékenysége az értékbecslés, vagyonértékelés. Jellemzően felépítményes ingatlanokat értékelünk, de gyakorlatunk van gépek, eszközök, berendezések illetve termőföldek értékelésében is. Beltagunk és kültagunk egyaránt rendelkezik az OKJ 54-es besorolású „Felsőszintű ingatlanvagyon-értékelő és közvetítő” szakképesítéssel és másfél évtizedes gyakorlattal. Az értékbecslést elsősorban, Bankok szerződött partnereként végezzük, de dolgozunk cégeknek, vállalkozásoknak és magánszemélyeknek egyaránt.

Egy konkrét értékbecslés megrendelésével meghatározzuk a vizsgált ingatlan reális, piaci- fogalmi értékét / árát, így nagyban segítjük döntését, közösen lerövidítjük az értékesítési, vagy vásárlási folyamatot, ezzel együtt, nagyobb biztonságot nyújtunk Önnek. Nem mindegy ugyanis, hogy pl. egy túlárazott ingatlan milyen fogadtatásra talál a nyílt piacon, esetleg elriasztja azokat az Érdeklődőket, akik aktuálisan potenciális Vevők lehetnének az Ön / Önök számára.

Ugyanez egy vételi szándék esetén is fontos lehet, mert szakvéleményünket bekérve, Ön nem fog többet fizetni egy adott ingatlanért, mint amennyit az, az adott időszakban, a konkrét földrajzi elhelyezkedése, műszaki tartalma tekintetében valóságban képvisel.

Az elkövetkező Érdeklődőkkel / Eladókkal és végül, az „Adásvételi tárgyalás”ok során, nagyobb magabiztossággal „léphet fel”, mert pontosabban fogja tudni, hogy mennyit ér az ingatlan.

Az alábbi jellegű és típusú ingatlanok értékbecslését vállaljuk:

• lakóingatlanok értékbecslése: telkek, építési telkek, lakások, családi házak, nyaralók, üdülők,

• ipari ingatlanok értékbecslése: telephelyek, raktárak, üzemek, gyárak, egyéb kész, rendelkezésre álló épületek,

 kereskedelmi ingatlanok értékbecslése: üzletek, irodák, üzletházak, irodaházak, áruházak, vendéglátó létesítmények, szállodák,

 ingatlan fejlesztés, projekt vagyonértékelés: társasház, lakópark, ipari és kereskedelmi ingatlanok építésére alkalmas telek, vagy befejezetlen fejlesztés, vagy felépítményes bővíthető ingatlan,

 mezőgazdasági ingatlanok értékbecslése: termőföld: szántó, gyep, legelő, kert, gyümölcsös, erdő, halastó és ezek felépítményei,

• tárgyi eszközök, műszaki berendezések vagyonértékelése: műszaki berendezések, gépek, szállító eszközök, technológiai eszközök, irodai berendezések, raktárkészletek, stb.

• gazdasági társaságok vagyonértékelése: vagy részesedések gazdasági társaságokban (üzletrész, részvény) vagyonleltár készítése,

• egyéb ingatlanok értékbecslése: történelmi, muzeális ingatlanok, speciális ingatlanok, közművagyonok, piaci körülmények között nem hasznosítható ingatlanok.